ONLINE KASZINÓ SZÓTÁR  •  ONLINE KASZINÓ FOGALMAK ABC-JE

Már egészen otthonosan mozogsz az online kaszinózás világában, de nem értesz egy kifejezést?   ♣   Az alábbi listában jó esélyyel megtalálod!   ♦   Minden fontos és kevésbé fontos online kaszinó fogalmat igyekszünk felsorolni és elmagyarázni  ♠
online kaszinó - szótár
Ha tudod, melyik online kaszinózással kapcsolatos fogalmat keresed, akkor csak kattints az alábbi bekezdésben a kezdőbetűjére, és máris odaugrik az oldal az online kaszinó szótárunk azon részére. Minden kifejezéshez tartoznak „kapcsolódó kifejezések” – ha ezekre kattintasz, akkor az oldal odaugrik megint csak. Minden kifejezésnek van egy „a témáról bővebben” linkje is. Ha erre kattintasz, akkor az adott fogalomhoz kapcsolódó oldal fog menyílni egy új ablakban, ahol bővebb információkat szerezhetsz a fogalommal kapcsolatban. Reméljük hogy ez az online kaszinó szótár is hozzájárul ahhoz, hogy felhőtlenül vághass bele az online kaszinózásba!

ugrás ide >    A  |  B  |  C  |  D  |  E  |  F  |  G  |  H  |  I  |  J  |  K  |  L  |  M  |  N  |  O  |  P  |  R S  |  T  |  U  |  V  |  W  |  Z  |

AMERIKAI RULETT

Az Amerikai Rulett a francia (európai) rulettel ellentétben nem egy hanem két nullás mezővel rendelkezik. A második nulla mezőt duplanullának nevezik, hisz két nullából áll. Ezáltal megduplázódik a ház nyerési hányadosa. Ennek ellenére megtalálni az online kaszinó szolgáltatók kínálatában.

Angol megfelelője: American Roulette

Kapcsolódó kifejezések: RULETT, FRANCIA RULETT, EURÓPAI RULETT, DUPLANULLA

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

ÁRKÁD

Az Árkád a kaparós sorsjegyekhez hasonló jellegű online játék típus, de nem sok van belőlük. Az Unibet például csak kettőt kínál aktuálisan a kínálatában.

Angol megfelelője: Arcade

Kapcsolódó kifejezések: KENÓ, KAPARÓS SORSJEGY

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

Próbáld ki ingyen: 7Up! Árkád játék

ASZTALI JÁTÉKOK

A klasszikus kaszinó játékokat nevezik Asztali Játékoknak. A legismertebbek a rulett, a kártyajátékok: Blackjack, Baccarat, Póker, és a kockajáték, nemzetközi nevén a Craps.

Angol megfelelője: Table Games

Kapcsolódó kifejezések: RULETT, KÁRTYAJÁTÉKOK, BLACKJACK, BACCARAT, PÓKER, CRAPS

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

ÁTLAGOS MEGTÉRÜLÉSI ARÁNY

Minden online kaszinó játéknak és nyerőgép szoftverében előre be van állítva hogy átlagban mennyit nyer a játékos (azaz a befizető) és a szolgáltató (az adott online kaszinó). Ez átlagban 96% körül szokott lenni, azaz minden 100 Forintból átlagosan 96 Ft nyeremény jut a játékosoknak, 4 Ft pedig a kaszinónak. Egyéb elnevezések: „Átlagos kifizetési érték„, „Átlagos megtérülési hányados„.

Angol megfelelője: Return to Player.

Kapcsolódó kifejezések: KIFIZETÉSI HÁNYADOS

A témáról bővebben: Átlagos megtérülési arány részletesen elmagyarázva

BACCARAT

A Baccarat az egyik legősibb és legnépszerűbb kártyajáték a kaszinókban. Online kaszinókban is megtalálható gépi (randomszám-generátoros) és élő kaszinó verziókban.

Magyar megfelelője: mi is a francia kifejezést használjuk.

Kapcsolódó kifejezések: BLACKJACK, ASZTALI JÁTÉKOK, KÁRTYAJÁTÉKOK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

BEFIZETÉS

Online kaszinókban úgy tudsz játszani, ha befizetsz a kaszinó számládra. A befieztések mellé gyakran járnak bónuszok vagy ingyen pörgetések is.

Angol megfelelője: Deposit

Kapcsolódó kifejezések: KASZINÓ SZÁMLA, KASZINÓ BÓNUSZ, KIFIZETÉS, INGYEN PÖRGETÉSEK

A témáról bővebben: Online kaszinó pénzügyek oldal

BEFIZETÉS LIMIT

A felelősségteljes szerencsejáték jegyében, minden online kaszinó szolgáltatónak kötelessége felkínálni a lehetőséget, hogy Befizetés Limitet szabj meg magadnak. Ez lehet napi, heti és havi szintű. Mindenkinek javasoljuk, hogy ezt beállítsa saját reálisan megítélt anyagi helyzetéhez igazítva ezeket a limiteket.

Angol megfelelője: Deposit Limitt

Kapcsolódó kifejezések: VESZTESÉG LIMIT, FELELŐSSÉGTELJES SZERENCSEJÁTÉK

A témáról bővebben: Online kaszinó pénzügyek oldal

BEFIZETÉS-MENTES REGISZTRÁCIÓS BÓNUSZ

Vannak online kaszinók, melyek a regisztráció után egyből kínálnak egy Befizetés-mentes Regisztrációs Bónuszt, vagy egy adott összeget vagy ingyen pörgetéseket. Ez egy ingyenes bónusz -nem igényel befizetést a játékos részéről – de természetesen megforgatási követelményei is vannak, és magasabbak is mint egy befizetés mellé járó bónusznál.

Angol megfelelője: No-deposit Registration Bonus

Kapcsolódó kifejezések: REGISZTRÁCIÓS BÓNUSZ, MEGFORGATÁSI KÖVETELMÉNY, ÜDVÖZLŐ BÓNUSZ, INGYEN PÖRGETÉSEK

A témáról bővebben: kaszinó bónusz oldal

BINGÓ

A Bingó egy pépszerű külön játék-kategória a legtöbb online kaszinó szolgáltatónál: 75 vagy 90 golyós játék, mely ötvözi a lottó és nyerőgépek tulajdonságait.

Angol megfelelője: Bingo

Kapcsolódó kifejezések: BINGÓ KERÉK, BINGÓ VERSENYEK

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

BINGÓ KERÉK

Amikor Bingózol, pontokat gyűjtesz. Egy bizonyos pontszám után megpörgetheted a Bingó Kereket, ami extra nyereményekhez juttathat.

Angol megfelelője: Bingo Wheel

Kapcsolódó kifejezések: BINGÓ, BINGÓ VERSENYEK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

BINGÓ VERSENYEK

A Bingó Versenyek úgy működnek mint a kaszinóversenyek: más játékosok mellett/ellen játszol, és a játékból fakadó normál nyereményeden felül extra nyereményeket kapsz, ha a versenyt megnyered vagy az élmezőnyben végzel.

Angol megfelelője: Bingo Tournaments

Kapcsolódó kifejezések: BINGÓ, BINGÓ KERÉK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

BLACKJACK

A Blackjack talán a legnépszerűbb kártyajáték az online kaszinókban. Elérhető gépi (randomszám-generátoros) és élő kaszinó verziókban. A bank/ház 2 lapot oszt magának is és a játékosnak is. Az nyer aki 21-et vagy ahhoz legközelebbi értéket ér el. Ha nem vagy elégedett a kiosztott két lap összegével, kérhetsz további lapot. Mindig a játékos kér előszőr lapot, ebből fakad a ház minimális előnye (hisz ha túl nagy lapot húz a játékos, azaz 21 fölé megy, akkor automatikusan veszít, és a bank nem fog lapot húzni, bármilyen alacsony is volt az első két lapjának összértéke).

Kapcsolódó kifejezések: BACCARAT, ASZTALI JÁTÉKOK, KÁRTYAJÁTÉKOK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

Próbáld ki ingyen: Play’n Go Multihand Blackjack

BLOKKOLÁS

A Blokkolás egy lehetőség a felelősség szerencsejáték jegyében. Minden egyes szekciót blokkolhatod az online kaszinón belül. Ehhez akkor szokás folyamodni, ha sokat vesztesz egy szekcióban és nagy a kisértés hogy több tétet rakj fel mint amit megengedhetsz magadnak. Lehet 24 órára, egy hétre, egy hónapra, vagy akár több hónapra is beállítani a blokkot. Például blokkolhatod az online póker vagy bingó szekciót egy hónapra. A blokkolás idő előtt nem feloldható.

Angol megfelelője: Blocking

Kapcsolódó kifejezések: ÖNKIZÁRÁS, FELELŐSSÉGTELJES SZERENCSEJÁTÉK, BEFIZETÉS LIMIT, VESZTESÉG LIMIT

A témáról bővebben: Felelősségteljes szerencsejáték oldal

BÓNUSZ

Minden online kaszinó kínál Bónuszt. Több féle bónusz fajta létezik: regisztrációs bónusz, üdvözlő bónusz, újratöltő bónusz, de az ingyen pörgetések is bónusznak számítanak.

Angol megfelelője: Bonus

Kapcsolódó kifejezések: REGISZTRÁCIÓS BÓNUSZ, MEGFORGATÁSI KÖVETELMÉNY, ÜDVÖZLŐ BÓNUSZ, ÚJRATÖLTŐ BÓNUSZ, INGYEN PÖRGETÉSEK

A témáról bővebben: Online kaszinó bónusz oldal

BÓNUSZ PÖRGETÉSEK

Bónusz Pörgetéseket nyerőgépeken lehet szerezni. Hívják ingyen pörgetéseknek is.

Angol megfelelője: Bonus Spins

Kapcsolódó kifejezések: REGISZTRÁCIÓS BÓNUSZ, BÓNUSZ SZIMBÓLUMOK, MEGFORGATÁSI KÖVETELMÉNY, ÜDVÖZLŐ BÓNUSZ, ÚJRATÖLTŐ BÓNUSZ, INGYEN PÖRGETÉSEK

A témáról bővebben: Online kaszinó bónusz oldal

BÓNUSZ SZÁMLA

Ahova befizetsz, azt hívják a kaszinó(s) számlának. Amikor viszont a szolgáltató ad neked a befizetésen felül egy bónusz összeget is, az a Bónusz Számládra kerül. A kettő között a fő különbség, hogy a kaszinós számlára 1-szeres megforgatási követelmény vonatkozik, míg a bónusz számlán lévő összeget a bónusz jellegétől függően 25-ször, 30-szor, 35-ször vagy 40-szer kell megjátszani. 40-szeresnél magasabb megforgatási követelmény ritka, és nem is tanácsos igénybe venni (ha csak nem ingyenes, regisztrációs bónusz feltétele).

Angol megfelelője: Bonus Account

Kapcsolódó kifejezések: REGISZTRÁCIÓS BÓNUSZ, MEGFORGATÁSI KÖVETELMÉNY, ÜDVÖZLŐ BÓNUSZ, ÚJRATÖLTŐ BÓNUSZ, INGYEN PÖRGETÉSEK

A témáról bővebben: Online kaszinó bónusz oldal

BÓNUSZ SZIMBÓLUMOK

Bónusz Szimbólumok nyerőgépeken találhatók. Minden nyerőgépnek más más grafikájú bónusz szimbólumai vannak. Ha ezek egy vonalba kerülnek, Bónusz Pörgetéseket nyersz.

Angol megfelelője: Bonus Symbols

Kapcsolódó kifejezések: REGISZTRÁCIÓS BÓNUSZ, MEGFORGATÁSI KÖVETELMÉNY, ÜDVÖZLŐ BÓNUSZ, BÓNUSZ PÖRGETÉSEK, ÚJRATÖLTŐ BÓNUSZ, INGYEN PÖRGETÉSEK

A témáról bővebben: Online kaszinó bónusz oldal

CASHBACK BÓNUSZ

A Cashback Bónusz – magyarosan: készpénz-visszatérítési bónusz – azt jelenti, hogy a kaszinó számládra befizetett összeg után nem egy extra bónusz összeget ad neked a szolgáltató (mint az üdvözlő bónusz esetén általában), hanem egy bizonyos százalékát a befizetett összegnek visszatéríti neked. A Cashback Bónusz általában 10% szokott lenni. Tehát ha befizetsz 10ezer Ft-ot, a kaszinó visszafizet neked 1000 Ft-ot, de Te mégis 10.000 Ft-nak megfelelő pénzzel teheted meg a téteket.

Magyar megfelelője: Készpénz-visszatérítési Bónusz

Kapcsolódó kifejezések: REGISZTRÁCIÓS BÓNUSZ, MEGFORGATÁSI KÖVETELMÉNY, ÜDVÖZLŐ BÓNUSZ, ÚJRATÖLTŐ BÓNUSZ, INGYEN PÖRGETÉSEK

A témáról bővebben: Online kaszinó bónuszok oldal

CRAPS

A Craps a par excellence kockajáték az online kaszinókban. Nem egészen könnyű elsjaáttítani a szabályokat, bonyolultabb mint monjduk a blackjack vagy a baccarat, és általában csak az élő kaszinó részlegben lehet vele találkozni.

Magyar megfelelője: mi is az angol kifejezést használjuk.

Kapcsolódó kifejezések: ASZTALI JÁTÉKOK, ÉLŐ KASZINÓ

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

DUPLANULLA

A Duplanulla az amerikai rulett jellemzője. Ellentétben az európai vagy francia típusú rulettel, az amerikai verzióban nem egy nulla mező van, hanem egy második Duplanulla mező is, ami ezáltal megduplázza a ház nyerési hányadosát, illetve megfelezi a játékos átlagos megtérülési hányadosát. Azt javasoljuk, maradj az európai (francia) verzióknál, amikor online ruletten játszol 🙂

Angol megfelelője: Double Zero

Kapcsolódó kifejezések: RULETT

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

EGYENLEG

A kaszinó számlán található összeg az Egyenleged. A bónusz számlán található összegnek is van külön egyenlege. Vagy éppen a póker szekcióhoz, bingó szekcióhoz vagy akár a sporfogadás szekcióhoz is külön külön számlák tartoznak (külön-külön bónusz számlákkal is), és mindegyiknek külön Egyenlege van. Ez azért van, mert mindegyik szekcióhoz más-más típusú bónuszok tartoznak. De ne félj, természetesen csak egy fiókod van, vagyis egy azonosítót használsz az összes szekcióhoz egy operátoron belül.

Angol megfelelője: Balance

Kapcsolódó kifejezések: KASZINÓ SZÁMLA, BÓNUSZ SZÁMLA

A témáról bővebben: kaszinó pénzügyek oldal

EGYSZERŰ NYERŐGÉPEK

A klasszikus nyerőgépeket hívják Egyszerű Nyerőgépeknek. A modern több nyerővonalas és progresszív jackpotos nyerőgépekhez képest ezekben csak egyféle nyerővonal van és egy állandó jackpot. Mindmáig jelen vannak ezek az Egyszerű Nyerőgépek az online kaszinó operátorok kínálatában.

Angol megfelelője: Basic Slots

Kapcsolódó kifejezések: NYERŐGÉPEK, JACKPOT

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

EN PRISON

Az En Prison (magyarul: bebörtönözve) a francia tipusú ruletthez tartozó kifejezés, amit arra szituációra használnak, amikor a nullán végez a golyó. A ház ilyenkor ahelyett hogy egyből bezsebelné a tétedet, felkínálja, hogy visszavedd a téted felét, vagy hogy ott hagyd a tétetedet a következő pörgetésre. Ezzel a szabállyal nagyon jelentősen csökken a ház előnye a játékossal szemben – az amerikai ruletthez képest.

Angol megfelelője: ők is ezt a francia kifejezést használják

Kapcsolódó kifejezések: RULETT, FRANCIA RULETT,

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

ÉLŐ KASZINÓ

Az Élő Kaszinóban egy studióból közvetítik neked a játékot (rulett, blackjack, stb.) egy valódi krupiéval. Te látod és hallod a krupiét, a krupié viszont nem lát Téged, te a számítógéped vagy az okostelefonod billentyűzetén keresztül teszed meg a tétjeidet. Az Élő Kaszinónak külön egyenlege van és külön bónusz-kínálat tartozik hozzá. Drágább is a minimum tét mint a gépi játékok esetében, hisz a krupiénak fizetést kell adjon az operátor.

Angol megfelelője: Live Casino

Kapcsolódó kifejezések: LIVE CASINO

A témáról bővebben: Élő kaszinó oldal

ÉRME

Az Érme a tét megfelelője az online kaszinó játékoknál. Különböző értékű érméket teszel meg mind az asztali játékoknál mind a nyerőgépeknél .

Angol megfelelője: Coin

Kapcsolódó kifejezések: TÉT, ZSETON

A témáról bővebben: kaszinó pénzügyek oldal

EURÓPAI RULETT

Az Európai Rulett – vagy más néven francia rulett – az a rulett játék, mely több esélyt hagy a játékosnak, hisz ellentétben az amerikai rulettel, csak egy darab nulla mezője van.

Angol megfelelője: European Roulette

Kapcsolódó kifejezések: RULETT, FRANCIA RULETT, AMERIKAI RULETT

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

Próbáld ki ingyen: Relax Gaming Rulett

FLOP

A Flop a pókernél jelöli az első három lapot amik felfedésre kerülnek az osztás után.

Magyar megfelelője: ezt az angol kifejezést használjuk

Kapcsolódó kifejezések: PÓKER, ONLINE PÓKER

A témáról bővebben: Online póker oldal

FELELŐSSÉGTELJES SZERENCSEJÁTÉK

A Felelősség Szerencsejáték minden játékos érdeke. Ne költs többet online kaszinózásra mint amit megengedhetsz magadnak. Az online kaszinó szolgáltatóknak törvényi kötelességük a felelősségteljes szerencsejáték elveinek és gyakorlati eszközeinek ismertetése, felkínálása.

Angol megfelelője: Responsible Gambling

Kapcsolódó kifejezések: ÖNKIZÁRÁS, BLOKKOLÁS, BEFIZETÉS LIMIT, VESZTESÉG LIMIT

A témáról bővebben: Felelősségteljes Szerencsejáték oldal

FRANCIA RULETT

A Francia Rulett – vagy más néven európai rulett – az a rulett játék, mely több esélyt hagy a játékosnak, hisz ellentétben az amerikai rulettel, csak egy darab nulla mezője van.

Angol megfelelője: French Roulette

Kapcsolódó kifejezések: RULETT, AMERIKAI RULETT

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

Próbáld ki ingyen: Netent Rulett

INGYEN(ES) PÖRGETÉSEK

Ingyen Pörgetésekhez több féleképpen lehet jutni az online kaszinókban. 1) regisztrációs bónuszként az online kaszinó szolgáltató ingyen pörgetéseket kínál fel neked. Ezekkel az ingyen – azaz befizetést nem igénylő – pörgetésekkel ha nyersz, akkor a bónusz számládra kerül jóváírásra és megforgatási követelménye is lesz mielőtt készpénz nyereményre válthatnád. 2) üdvözlő bónusz mellé és felkínálnak az online kaszinó szolgáltatók ingyen pörgetéseket. Ugyanolyan kondíciókkal mint a regisztrációs – azaz befizetést nem igénylő – bónusz esetén. 3) ingyen pörgetésekhez gyakran lehet a nyerőgépeken belül is jutni ha bizonyos szimbólumok vagy nyerővonalak összeállnak. Ez minden nyerőgépnél egyedi és a leírásukban megtalálható.

Angol megfelelője: Free Spins

Kapcsolódó kifejezések: REGISZTRÁCIÓS BÓNUSZ, ÜDVÖZLŐ BÓNUSZ

A témáról bővebben: kaszinó bónusz oldal

JACKPOT

A Jackpot a kaszinó játékok, és azon belül is főleg a nyerőgépek egyik – talán legfontosabb – eleme. Tuljdonképpen a főnyereményt jelöli, ami az adott játékon belül elérhető. A jackpotoknak két kategóriája létezik: állandó jackpotok és progresszív jackpotok. Az állandó – ahogy a neve is jelöli – egy változatlan összegű főnyereményt jelöl, míg a progresszív jackpot esetében a nyeremény folyamatosan nő, mindaddig amíg valaki el nem viszi a Jackpotot.

Magyar megfelelője: az angol kifejeztést használjuk.

Kapcsolódó kifejezések: PROGRESSZÍV JACKPOT, NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

Próbáld ki: Több mint 200 Jackpot Nyerőgép demo módban

KAPARÓS SORSJEGY

Az online Kaparós Sorsjegyek az offline kaparós sorsjegyek megfelelői az online kaszinós környezetben. A kaparás vizuálisan és hangeffektusokban van imitálva. Nem minden online kaszinó szolgáltató tartja a kínálatában, de például az Unibetnél a „Játékok” szekción belül található meg.

Angol megfelelője: Scratch

Kapcsolódó kifejezések: KENÓ, ÁRKÁD

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

Próbáld ki: Kaparós Sorsjegy játékok demo módban

KÁRTYAJÁTÉKOK

A Kártyajátékok az online kaszinók klasszikus kínálatához tartoznak. A legismertebb kártyajáték a póker, mely a nagyobb online kaszinóknál mint az Unibet és a bet365 külön virtuális pókertermekkel is rendelkezik. A blackjack a másik klasszikzs kártyajáték amit minden online kaszinó felkínál gépi és élő kaszinó verzióban is. Ugyanez áll a Baccarat-ra is.

Angol megfelelője: Card Games

Kapcsolódó kifejezések: ONLINE PÓKER, BLACKJACK, BACCARAT, PÓKER

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

KASZINÓ

A Kaszinó szó eredetileg olyan helységet jelölt, ami a tehetősebb és a köz által megbecsült polgárok esti összejövetelére szolgált. A közügyek megbeszélés mellett/után a szórakozásra is használták a kaszinókat. De még ekkor se feltétlenül vagy kizárólagosan szerencsejátékokra, hanem akár zenére, táncra is. Csak a huszadik század elejére lett egyértelműen a szerencsejátékok helyszíne.

Angol megfelelője: Casino

Kapcsolódó kifejezésekONLINE KASZINÓ

A témáról bővebben: kaszinó wikipédia szócikk

KASZINÓ BÓNUSZOK

Kaszinók Bónuszokat kínálnak az új és a visszatérő hűséges ügyfeleknek egyaránt. A bónuszok lehetnek ingyenes pörgetések vagy extra pénzösszegek. A bónuszoknak több fajtájuk van (lásd „kapcsolódó kifejezések” alább), és mindig vonatkoznak rájuk megforgatási követelmények is.

Angol megfelelője: Casino Bonuses

Kapcsolódó kifejezések: REGISZTRÁCIÓS BÓNUSZ, MEGFORGATÁSI KÖVETELMÉNY, ÜDVÖZLŐ BÓNUSZ, INGYEN PÖRGETÉSEK

A témáról bővebben: kaszinó bónusz oldal

KASZINÓ JÁTÉKOK

A Kaszinó játékok alapvetően asztali játékok és nyerőgépek kategóriákba osztódnak ketté. Az asztali játékok a klasszikus kaszinó játékok, mint a rulett, a blackjack, a póker, míg a nyerőgépek folyamatosan újabb és újabb alkategóriákkal bővülnek ahogy modernizálódnak.

Angol megfelelője: Casino Games

Kapcsolódó kifejezések: ASZTALI JÁTÉKOK, NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

KASZINÓ SZÁMLA

Kaszinó Számlának hívják az adott online kaszinó szolgáltatónálnál lévő számládat, ahova befizetsz, és ahonnan a tétjeidet megteszed amikor játszol, és ahonnan a nyereményeidet lehívod, azaz kifizetést kezdeményezel. A kaszinó számládon belül van egy bónusz-számla is ami a bónusz-egyenlegedet tartalmazza. Kólön számlája van az élő kaszinónak, a bingónak, a pókernek, a sportfogadásnak és mindegyiknek külön van csak az adott szekcióhoz rendelt bónusz-számlája is. De nem kell aggódj, az összes számlát egy ugyanazon fiókkal kezeled (egy operátoron belül természetesen).

Angol megfelelője: Wallet

Kapcsolódó kifejezések: KIFIZETÉS, BEFIZETÉS

A témáról bővebben: kaszinó pénzügyek oldal

KASZINÓ VERSENYEK

A Kaszinó Versenyek azért lettek kitalálva, hogy az egyébként magányos műfajt – az online kaszinózást – közösségi élménnyé tegyék, extra adrenalin-forrást és extra nyereményeket is kínálva a játékosoknak. Amikor egy kaszinó versenyen elindulsz, akkor nem csak az adott játék nyereményeit kapod meg (ha nyersz), hanem extra nyereményhez is jutsz a helyezésed alapján.

Angol megfelelője: Casino Tournaments

Kapcsolódó kifejezések: BINGÓ VERSENYEK

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

KASZKÁD TÁRCSÁK

Kaszkád Tárcsáknak hívjuk azokat a nyerő szimbólumokat a Megaways típusú nyerőgépeken, melyek amikor megállnak, egyszer csak elkezdenek feloldódni, elillanni, leesni a helyükről, hogy egy új, másik szimbólumnak adjanak helyet, amellyel újabb esély teremtődik a nyeresré.

Angol megfelelője: Cascading Reels (vagy Tumbling Reels)

Kapcsolódó kifejezések: NYERŐGÉPEK, MEGAWAYS, BÓNUSZ-SZIMBÓLUMOK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

KENÓ

A Kenó egy lottó-jellegű kaszinó játék ahol akár 20 számot is lehet választani egy 1-től 80-ig terjedő szám-skálán. Minél több számot találsz el, annál nagyobb a nyereményed. Az Unibetnél a „Játékok” szekción belül találhatók meg a Kenó játékok.

Magyar megfelelője: az angol kifiejézt használjuk

Kapcsolódó kifejezések: KAPARÓS SORSJEGY, ÁRKÁD

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

Próbáld ki: Kenó játékok demo módban

KÉSZPÉNZ-VISSZATÉRITÉSI BÓNUSZ

Készpénz-visszatérítési Bónusz az angol Cashback Bonus magyar megfelelője. Inkább az angol kifejezést használják a magyar online kaszinó szolgáltatók is, csak a „bonus” szót magyarosítják ebben az esetben.

Angol megfelelőjeCashback Bonus

Kapcsolódó kifejezések: CASHBACK BÓNUSZ

A témáról bővebben: kaszinó bónusz oldal

KIFIZETÉS

Kifizetésre akkor kerülhet sor, ha a kaszinó számládra feltöltött összeget legalább egyszer megforgattad (feltetted). Ha nem forgatod meg egyszer se a számládra feltöltött pénzt, akkor a szolgáltató illeték levonása után fizeti ki neked a maradékot. Ez az illeték általában 10-15% szokott lenni. De ugye ilyenbe ritkán ütközik az ember, hisz azért tölt fel pénzt a kaszinó számlájára, hogy játsszon vele. Bónusz pénzek esetén a megforgatási követelmények magasabbak, és teljesítésük után lehet csak kifizetést kezdeményezni.

Angol megfelelője: Payout

Kapcsolódó kifejezések: MEGFORGATÁSI KÖVETELMÉNY, BEFIZETÉS,

A témáról bővebben: kaszinó pénzügyek oldal

KIFIZETÉSI HÁNYADOS

Ugyanaz mint lásd: kapcsolódó kifejezések alább.

Angol megfelelője: Return to Player.

Kapcsolódó kifejezések: ÁTLAGOS MEGTÉRÜLÉSI ARÁNY

A témáról bővebben: Átlagos megtérülési arány / kifizetési hányados részletesen elmagyarázva

KITERJEDŐ WILD SZIMBÓLUMOK

A Kiterjedő Wild szimbólumok értelemszerűen úgy viselkednek mint a Wild szimbólumok általában a nyerőgépeken: joker-ként helyettesítenek bármely szimbólumot amire szüséged van az adott tárcsán. Míg a normális sztenderd Wild szimbólum egy mezőt foglal el, a kiterjedő Wild szimbólum több mezőt foglal el vagy akár egy egész tárcsát. Viszont

Angol megfelelője: Expanding Wild Symbols

Kapcsolódó kifejezések: WILD SZIMBÓLUMOK, BÓNUSZ-SZIMBÓLUMOK, NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

KIVÁLASZTOTT VONALAK

A Kiválasztott Vonalak a nyerőgépeknél egy alap kifejezés: ki kell válassz a tárcsákon egy nyerővonalat. Arra a vonalra kell kirakódjanak a különböző nyerő vagy bónusz szimbólumoknak.

Angol megfelelője: Select Lines

Kapcsolódó kifejezések: BÓNUSZ-SZIMBÓLUMOKNYERŐVONAL, NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

KÖZÖS KÁRTYA

A Közös Kártyák a pókerhez kapcsolódó kifejezés. Azokat a kártyákat jelöli, amelyek minden játékos számára leosztódnak.

Angol megfelelője: Community Cards

Kapcsolódó kifejezések: PÓKER, ONLINE PÓKER

A témáról bővebben: Online póker oldal

KRUPIÉ

Krupié azt a személyt jelöli, aki a kaszinókban a kártyát osztja vagy a rulett-asztalt kezeli, vagy bármely más kaszinó játék-mestert. Az online kaszinók esetében krupiékkal csak az élő kaszinó részlegen lehet találkozni.

Angol illetve francia megfelelője: Croupier

Kapcsolódó kifejezések: LIVE CASINO, ÉLŐ KASZINÓ

A témáról bővebben: Élő kaszinó oldal

LIVE CASINO

Az Élő Kaszinó angol megfelelője. Az értelmezéshez lásd a kapcsolódó kifejezést alább.

Kapcsolódó kifejezések: ÉLŐ KASZINÓ

A témáról bővebben: Élő kaszinó oldal

MEGAWAYS

A Megaways egy úfajta nyerőgép koncepciót jelöl, amit eredetileg a Big Time Gaming játék-fejlesztő cég talált ki. Azóta a licenszet megvette sok más fejlesztő is, így most már sok száz  Megaways játék található az online kaszinó szolgáltatóknál (a legtöbb az Unibetnél, lásd a táblázatunkat). A Megaways nyerőgépek lényege hogy rengeteg nyerővonal lehetséges egy játékon belül. Míg a tradicionális nyerőgépeknél csak egy pár nyerővonal lehetséges, addig a Megaways játékoknál sokezer, de akár sokszázezer is.

Magyar megfelelője: ugyanaz

Kapcsolódó kifejezések: NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

Próbáld ki: Több mint 130 Megaways Nyerőgép az Unibetnél

MEGFORGATÁSI KÖVETELMÉNY

A Megforgatási Követelmény a kaszinó bónuszok egyik legfontosabb adottsága. Minden kaszinó bónusznak van Megforgatási Követelménye. Minnél több bónuszt kapsz, annál magasabb a Megforgatási Követeménye. Egy 50%-os bónusznak például körülbelül csak 25-szörös lesz a megforgatási követelménye (ennyiszer kell feltenni a bónusz összegét, mielőtt a bónusz pénzből származó nyereményedet kiveheted), egy 200%-os bónusznak viszont könnyen 50-szeres is lehet a megforgatási követelménye. Válaszd mindig az alacsonyabb megforgatási követelményű bónuszt, mert hogy még a 100 vagy 200%-os bónuszokon belül is van hogy az egyik szolgáltató jobb/könnyebb feltételeket kínál.

Angol megfelelője: Wagering Requirements

Kapcsolódó kifejezések: REGISZTRÁCIÓS BÓNUSZ, KASZINÓ BÓNUSZ, ÜDVÖZLŐ BÓNUSZ, INGYEN PÖRGETÉSEK

A témáról bővebben: kaszinó bónusz oldal

MINDENT VAGY SEMMIT

A Mindent vagy Semmit a Keno játékokhoz tartozó kifejezés. A Keno-ban ugye 80 szám van amiből 20 kerül kihúzásra. Na ezt a huszat kell eltalálni ha a Mindent vagy Semmit opciót kipipáljuk.

Angol megfelelője: All or Nothing

Kapcsolódó kifejezések: KENÓ

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

MOZGÓ WILD SZIMBÓLUMOK

A Mozgó Wild szimbólumok értelemszerűen úgy viselkednek mint a Wild szimbólumok általában a nyerőgépeken: joker-ként helyettesítenek bármely szimbólumot amire szüséged van az adott tárcsán. Ellentétben a Tapadós Wild Szimbólummal, a mozgók elmozdulnak amikor a játékos újból pörget.

Angol megfelelője: Moving Wilds

Kapcsolódó kifejezések: WILD SZIMBÓLUMOK, TAPADÓS WILD SZIMBÓLUMOK, BÓNUSZ-SZIMBÓLUMOK, NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

NAPI PÉNZESŐ

A Napi Pénzeső egy naponta megrendezésre kerülő kaszinóverseny típus, melyet több online kaszinó szolgáltató is a programjában tartott (például Unibet vagy Lv Bet). A versenyen napi és heti díjak is voltak, azaz nem csak napi győztesek, hanem heti győztesek és helyezettek is. Ha más néven is, de mindig vannak ilyen napi rendszerességgel megrendezett versenyek a jobb online kaszinó szolgáltatóknál.

Angol megfelelője: Daily Drops and Wins

Kapcsolódó kifejezések: KASZINÓ VERSENYEK

A témáról bővebben: Unibet Promóciók, Lv Bet Promóciók

NAGY TÉTEKBEN JÁTSZÓ JÁTÉKOS

Nagy Tétekben Játszó Játékos az, aki nagyobb összegeket tesz fel játékokra rendszeresen. Te ne legyél ilyen játékos, játsszal mindig felelősségteljesen, csak annyit költs, amennyit megengedhetsz magadnak elveszteni is, hisz nincs garantálva a nyeremény, akármilyen tapasztalt játékos is legyél!

Angol megfelelője: High Roller

Kapcsolódó kifejezések: FELELŐSSÉGTELJES SZERENCSJÁTÉK

A témáról bővebben: Felelősségteljes szerencsejáték oldal

NYEREMÉNY

Nyeremény az amit kifizetés keretében megkapsz átutalva az általad preferált számlára (bankszámla, e-pénztárca). Tudod, kifizetést csak oda igényelhetsz ahonnan a befizetést is eszközölted. Ha MasterCard/Visa bankkártyákkal fizetsz be, akkor a kártyához tartozó bankszámlára utalja a szolgáltató a nyereményedet. Ne feledd, a feltöltött összeget egyszer meg kell forgatni (azaz játszani az összeggel) mielőtt kifizetést kezdeményezhetsz.

Angol megfelelője: Win

Kapcsolódó kifejezések: FELELŐSSÉGTELJES SZERENCSJÁTÉK

A témáról bővebben: Online Kaszinó Pénzügyek oldal

NYEREMÉNYTÁBLA

Minden online kaszinó játéknak van egy Nyereménytáblája. Ez a tábla mindig egy kattintásra kell legyen a játék kezdőoldalán, és valóban ezt mindig érdemes ellenőrizni, mielőtt belekezdenénk a játékba. Ugyanitt leírják mekkora a minimum tét amivel játszani lehet és hogy hány százalék az általgos megtérülési aránya a játéknak.

Kapcsolódó kifejezések: MINIMUM TÉT, ÁTLAGOS MEGTÉRÜLÉSI ARÁNY

A témáról bővebben: Online kaszinójátékok oldal

NYERŐGÉPEK

A Nyerőgépek az online kaszinók legfőbb kínálatát képezik. Többféle nyerőgép létezik, klasszikus (vagy egyszerű) nyerőgép, vagy a modern Megaways nyerőgépek. Minden nyerőgépre jellemző, hogy forgó tárcsákat pörget meg a játékos különböző grafikai szimbólumokkal. Ha a szimbólumok összeállnak egy bizonyos vonalba (nyerővonal), akkor nyertél. Persze ennél bonyolultabb és érdekesebb a helyzet, vannkak Wild (azaz Joker típusú) szimbólumok és Bónusz szimbólumok is, amikkel ingyen pörgetéseket lehet szerezni.

Angol megfelelője: Slots

Kapcsolódó kifejezések: EGYSZERŰ NYERŐGÉPEK, MEGAWAYS

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

NYERŐVONAL

A Nyerővonal a nyerőgépek legfontosabb adottsága a játékos szempontjából: a nyerővonalakon ha azonos szimbólumok sorakoznak fel, akkor nyertél. Nyerővonalakból vannak statikusok és dinamikusok, azaz állandóan változók. A Megaways típusú nyerőgépeken például akár többszázezer nyerővonal is lehetséges. De ezek száma pörgetésenként változik.

Angol megfelelője: Payline

Kapcsolódó kifejezések: NYERŐGÉPEK, MEGAWAYS, SZIMBÓLUMOK

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

ONLINE CASINO

Érdekes módon sokan használják az „online kaszinó” angol megfelelőjét, az Online Casino kifejezést, mármint írásban (mert hogy beszédben nem érződik ugye a különség, ugyanúgy ejtjük a kettőt). Tágabb magyarázatért lásd a kaspcsolódó kifejezéseket alább.

Magyar megfelelője: Online Kaszinó

Kapcsolódó kifejezések: ONLINE KASZINÓ, KASZINÓ

A témáról bővebben: A legjobb magyar onine kaszinó szolgáltatók listája

ONLINE KASZINÓ

Az online szerencsejátékok királynője az Online Kaszinó. Az online kaszinó egy igazi forradalom volt a szerencsejátékok történetében, hisz a földi kaszinókba többnyire csak az „elit” járt, míg az online kaszinókban bárki bármikor regisztrálhat és játszhat egy gyorsat, akár ingyen vagy pár pengőért.

Angol megfelelője: Online Casino

Kapcsolódó kifejezések: ONLINE CASINO, KASZINÓ

A témáról bővebben: A legjobb magyar onine kaszinó szolgáltatók listája

ONLINE PÓKER

Online Póker sokféle formában létezik. A legprofibb formája az online pókernek az online szerencsejáték oldalak póker szekciója ahol valós ellenfelek ellen játszol az interneten keresztül. Nem mindegyik online kaszinó rendelkezik ilyen online póker szekcióval, csak a nagyobb cégek mint az Unibet és a bet365! Viszont minden online kaszinó szolgáltató kínál pókert az élő kaszinó részlegben, ahol egy krupié ellen fogsz valós időben játszani (de az csak egy ellenfél), és szintén minden online kaszinó kínál gépi, azaz random szám-generátoros póker játékokat is.

Angol megfelelője: Online Poker

Kapcsolódó kifejezések: PÓKER, ONLINE KASZINÓ, KÁRTYAJÁTÉKOK

A témáról bővebben: Online Póker oldal

ONLINE SPORTFOGADÁS

Online Sportfogadás az egyik legnépszerűbb online szerencsejáték típus. A nagyobb online szerencsejáték szolgáltatók az online kaszinó részleg mellett online sportfogadást is kínálnak. Lehet klasszikus fogadásokat kötni sporteseményekre (amikor az esemény előtt teszed meg a tétedet) és vannak In-Play, azaz élő fogadások is, amikor a sport-esemény lezajlása közben teszed meg a tétedet, folyamatosan változó szorzók mellett (eredmény alakulásától függően).

Angol megfelelője: Online Sportsbook

Kapcsolódó kifejezések: ONLINE KASZINÓ, ONLINE PÓKER, ONLINE SZERENCSEJÁTÉK

A témáról bővebben: Unibet Sportfogadás, Bet365 Sportfogadás

ONLINE SZERENCSEJÁTÉK

Online Szerencsejáték a gyűjtőfogalma az összes interneten elérhető szerencsejáték fajtának: online kaszinó, online sportfogadás, online póker, bingó, stb.

Angol megfelelője: Online Gambling

Kapcsolódó kifejezések: ONLINE KASZINÓ, ONLINE PÓKER, ONLINE SPORTFOGADÁS

A témáról bővebben: A legjobb magyar onine kaszinó szolgáltatók listája

OPERÁTOR

Az Operátor egy alternatív kifejezése a „szolgáltató”-nak. Minden egyes online kaszinó oldalt egy szolgáltató, illetve operátor üzemeltet. Ez persze mindig egy cég.

Angol megfelelője: Operator

Kapcsolódó kifejezések: SZOLGÁLTATÓ

A témáról bővebben: A legjobb magyar onine kaszinó szolgáltatók listája

OSZLOP TÉT

Az Oszlop Tét a ruletthez kapcsolódó kifejezés. A rulettben ugye 36 szám helyezkedik el három oszlopban. Amikor az egyik ilyen oszlopra teszed fel a téted, akkor az hívják oszlop tétnek.

Angol megfelelője: Column Bet

Kapcsolódó kifejezések: RULETT

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

ÖNKIZÁRÁS

Az Önkizárás egy drasztikus lépés az online kaszinózás felfüggesztésére. Ehhez olyan játékosok folyamodnak, akiknél játék-szenvedély tünetei jelentkeznek, és akik nem tudják megállni, hogy ne játszanak (és költsenek, még ha veszítenek is újra és újra). Mindig felelősen játszunk amikor online kaszinózunk!

Angol megfelelője: Self Exlusion

Kapcsolódó kifejezések: BLOKKOLÁS, FELELŐSSÉGTELJES SZERENCSEJÁTÉK, BEFIZETÉS LIMIT, VESZTESÉG LIMIT

A témáról bővebben: Felelősségteljes szerencsejáték oldal

PÓKER

A Póker a legősibb olyan kártyajáték, amit pénzben szokás játszani. Az online póker hatalmas forradalmat jelentett a kétezres évek elején, hisz játékosok ezrei, tízezrei tudtak hírtelen bárki ellen játszani a világ másik szegletéből.

Angol megfelelője: Poker

Kapcsolódó kifejezések: ONLINE PÓKER, KÁRTYAJÁTÉKOK

A témáról bővebben: Online Póker oldal

PÖRGETÉS

A Pörgetés az online kaszinókban a nyerőgépekre és a rulettre is vonatkozik. A nyerőgépeknél a tárcsákat pörgeti meg a játékos, annak reményében hogy a szimbólumok összeállnak egy nyerővonalba, a rulettnél pedig ugye a golyócskát pörgetjük meg. Az élő kaszinó esetében a krupié fogja megpörgetni, a gépi (random generált szám-os) játékoknál meg megint csak a játékos indítja a golyót amikor megnyomja a gombot.

Angol megfelelője: Spin

Kapcsolódó kifejezések: RULETT, NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

PROGRESSZÍV JACKPOT

A Progresszív Jackpot a nyerőgépek jackpotjának azon fajtája, mely folyamatosan növekszik összegében. Minden egyes tét amit megtettek a játékosok a játékra, és amelyik nem nyert, annak egy része hozzátevődik a progresszív jackpot-hoz. A progresszív jackpotok sajátja, hogy a minimum tét amivel játszani lehet magasabb mint a sima jackpot-os nyerőgépek esetén, és hogy ritkábban lehet rajta nyerni, akkor viszont annál nagyobbat. Léteznek több-millió eurós nyeremények is a progresszív jackpotok esetében.

Kapcsolódó kifejezések: JACKPOT, NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

REGISZTRÁCIÓ

Online kaszinókban úgy lehet játszani, ha regisztrálunk és egy felhasználói fiókot hozunk létre. Minden online szerencsejáték szlgáltatónál csak egyszer kell regisztrálni, azaz csak egy fiókot kell létrehozni akkor is, ha aztán annak a szolgáltatónak különböző szekcióit (online kaszinó, póker, sportfogadás, bingó, stb.) fogjuk igénybevenni. Az egyetlen dolog ami elkülönül a felhasználói fiókodon belül, az az egyenleg számláid lesznek. Minden szekcióhoz kólön-külön egyenleg és külön bónuszok tartoznak.

Angol megfelelője: Registration

Kapcsolódó kifejezések: ONLINE KASZINÓ, KASZINÓ SZÁMLA

A témáról bővebben: A legjobb magyar onine kaszinó szolgáltatók listája

REGISZTRÁCIÓS BÓNUSZ

A Regisztraciós Bónusz kaszinó bónuszok azon fajtája, mely nem igényel befizetést, az online kaszinó szolgáltató úgymond már magát a regsiztrálást jutalmazza. Ez a regisztrációs bónusz lehet egy konkrét pénzösszeg (például sokáig az EnergyCasino és az Lv Bet kaszinó is 1500 Ft regisztrációs bónuszt adott az újonnan regisztráló ügyfeleknek), vagy lehet egy bizonyos mennyiségű ingyen pörgetés (ezt a mai mezőnyben csak az Lv Bet kínálja: 10 ingyen pörgetést).

Angol megfelelője: Registration Bonus

Kapcsolódó kifejezések: KASZINÓ BÓNUSZ, MEGFORGATÁSI KÖVETELMÉNY, ÜDVÖZLŐ BÓNUSZ, INGYEN PÖRGETÉSEK

A témáról bővebben: kaszinó bónusz oldal

RELOAD BÓNUSZ

A Reload bónusz ugyanaz mint az újratöltő bónusz. Részletes ismertetőért lásd a kapcsolódó kifejezéseket alább.

Magyar megfelelője: Újratöltő Bónusz

Kapcsolódó kifejezések: ÚJRATÖLTŐ BÓNUSZ

A témáról bővebben: kaszinó bónusz oldal

RETURN TO PLAYER

A Return to Player az angol megfelelője az átlagos megtérülési arány, illetve a kifizetési hányados kifejezéseknek. Sokszor használják angolul is magyar berkekben is. A fogalom magyarázatához lásd a kapcsolódó kifejezéseket alább.

Magyar megfelelője: Átlagos Megtérülési Arány / Kifizetési Hányados

Kapcsolódó kifejezések: ÁTLAGOS MEGTÉRÜLÉSI ARÁNY

A témáról bővebben: Átlagos megtérülési arány részletesen elmagyarázva

RIVER

A River a pókerhez kapcsolódó kifejezés. Az ötödik, azaz utolsó leosztást jelenti.

Magyar megfelelője: az angol kifejezést használjuk

Kapcsolódó kifejezések: PÓKER

A témáról bővebben: Online póker oldal

RULETT

A Rulett a kaszinó játékok ősanyja és császárnője! Az első kaszinó játék amibe az emberek gyerekkorukban belebotlanak és szinte az összes James Bond filmben is szerepel (legalábbis a régiekben, Sean Connery-vel 🙂 ). A rulett egy rulettkerékből áll, melyen 36 vagy 37 szám szerepel. Ezt a kereket kell megpörgetni, hogy a rajta lévő kis golyó az egyik számon landoljon amikor a kerék és a golyó is megáll. A játékos az asztalon a zsetonjait egyes számokra vagy szám-kombinációkra vagy egy színre teheti meg. Ha a nulla számon landol a kis golyó, akkor a ház visz minden tétet. A francia rulettben egy darab nulla van, az ameriaki rulettben viszont van egy dupla-nulla mező is, ami által a ház általános nyerő hányadosa megduplázódik.

Francia/Angol megfelelője: Roulette

Kapcsolódó kifejezések: ASZTALI JÁTÉKOK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

SCATTER KIFIZETÉS

Ha a scatter szimbólumok a tárcsák bizonyos részen landolnak, akkor az azonnali kifizetést eredményez: ezt hívjuk Scatter Kifizetésnek. Nem kell, hogy nyerővonalon helyezkedjenek el, és nem kell hogy a többi szimbólum sorban legyen.

Angol megfelelője: Scatter Pay

Kapcsolódó kifejezések: SCATTER SZIMBÓLUM, BÓNUSZ-SZIMBÓLUMOK, NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

SCATTER SZIMBÓLUM

A Scatter szimbólum egy speciális bónusz-jellegű szimbólum a nyerőgépeken. Attól speciális, hogy nem kell, hogy a nyerővonalon helyezkedjen el, és ha elég számban jelenik meg bárhol, akkor azzal aktívál bónusz pörgetéseket.

Angol megfelelője: Scatter

Kapcsolódó kifejezések: SCATTER KIFIZETÉS, BÓNUSZ-SZIMBÓLUMOK, NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

SLINGO

2015 környékén lettek nagyon népszerűek a Slingo játékok az online kaszinókban. Ahogy a fura névből is következtetni lehet: a slingo a Slot (nyerőgép) és a Bingo kereszteződéséből jött létre.

Magyar megfelelője: ezt a kreált angol szót használjuk mi magyarok is.

Kapcsolódó kifejezések: NYERŐGÉPEK, BINGÓ

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

STREET

A Street a ruletthez kapcsolódó kifejezés. A rulettben ugye 36 szám helyezkedik el három oszlopban és 12 sorban. Amikor az egyik ilyen oszlopra teszed fel a téted, akkor az Oszlop Tét, amikor meg egy hármas sorra raksz zsetont, akkor azt Street-nek hívjuk.

Magyar megfelelője: az angol kifejezöst használjuk.

Kapcsolódó kifejezések: RULETT, OSZLOP TÉT

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

SZIMBÓLUMOK

A Szimbólumok a nyerőgépek tárcsáin elhelyezkedő vizuális elemek. Minden nyerőgépnek megvan a saját témája, és az annak megfelelő szímbólum-készlete. Bizonyos szimbólumok csak úgy vannak, míg bizonyos más szimbólumokkal lehet nyerni, ha a nyerővonalra esnek. Persze vannak még egyéb szimbólum fajták, mint a Bónusz szimbólumok, Wild szimbólumok vagy Scatter szimbólumok.

Angol megfelelője: Symbols

Kapcsolódó kifejezések: WILD SZIMBÓLUMOK, SCATTER SZIMBÓLUMOK, BÓNUSZ SZIMBÓLUMOK, NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

SZOLGÁLTATÓ

Az Szolgáltató a magyarosabb kifejezése az „operátor”-nak. Minden egyes online kaszinó oldalt egy szolgáltató, illetve operátor üzemeltet. Ez persze mindig egy cég.

Angol megfelelője: Operator

Kapcsolódó kifejezések: OPERÁTOR

A témáról bővebben: A legjobb magyar onine kaszinó szolgáltatók listája

SZORZÓ

A Szorzó a sportfogadásból lehet ismerős. De a nyerőgépek világában is létezik. Bónusz lehetőségeknél kínálódhatnak fel kétszeres, háromszors szorzók, amik a nyereményt potenciálisan ugyanennyivel növelhetik.

Angol megfelelője: Multiplier

Kapcsolódó kifejezések: BÓNUSZ-SZIMBÓLUMOK, NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

TAPADÓS WILD SZIMBÓLUMOK

A Tapadós Wild szimbólumok értelemszerűen úgy viselkednek mint a Wild szimbólumok általában a nyerőgépeken: joker-ként helyettesítenek bármely szimbólumot amire szüséged van az adott tárcsán. Ellentétben a Mozgó Wild Szimbólummal, a tapadósok nem változtatnak helyet a következő pörgetésnél sem.

Angol megfelelője: Sticky Wilds

Kapcsolódó kifejezések: WILD SZIMBÓLUMOK, MOZGÓ WILD SZIMBÓLUMOK, BÓNUSZ-SZIMBÓLUMOK, NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

TÁRCSÁK

A Tárcsák az online nyerőgépek fő alkatrésze: rajtuk helyezkednek el a különböző típusú szimbólumok és a nyerővonalak.

Angol megfelelője: Reels

Kapcsolódó kifejezések: SZIMBÓLUMOK, NYERŐVONALAK, NYERŐGÉPEK

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

TÉT

A Tét az az összeg, amit felteszel egy kaszinó játék egy menetrére.

Angol megfelelője: Stake

Kapcsolódó kifejezések: ZSETON, ÉRME

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

ÚJRATÖLTŐ BÓNUSZ

Az Újratöltő Bónusz – más nevén Reload bónusz – azt jelöli, amikor az online kaszinó szolgáltató az üdvözlő bónusz után is kínál a kaszinó számlájára befizető játékosnak egy befizetési bónuszt. Az újratöltő bónusz általában alacsonyabb arányú mint az üdvözlő bónuszok (általában 50%-osak az üdvözlő bónuszok 100 vagy akár 200 %-ával szemben), de cserébe a megforgatási követelményük is alacsonyabb.

Angol megfelelője: Reload Bonus

Kapcsolódó kifejezések: RELOAD BÓNUSZ

A témáról bővebben: kaszinó bónusz oldal

ÜDVÖZLŐ BÓNUSZ

Az Üdvözlő Bónusz az online kaszinó szolgáltatók legalapvetőbb bónusz típusa. Nem minden online kaszinó kínál regisztrációs bónuszt, de üdvözlő bónuszt mindegyik kínál. Míg a regisztrációs bónusz egy ingyen bónusz (a játékosnak nem kell befizetnie semmit),addig az üdvözlő bónusz egy befizetési bónusz, mely úgy működik, hogy a szolgáltató az új játékos első befizetését megduplázza (100%) vagy megtriplázza (200%) bónusz-pénzzel egy bizonyos maximum összegig. Emellett aktuálisan a legtöbb operátor még ingyen pörgetéseket is ad (100-at, 150-et vagy akár 200-at) egy bizonyos nyerőgépre.

Angol megfelelője: Welcome Bonus

Kapcsolódó kifejezések: REGISZTRÁCIÓS BÓNUSZ, KASZINÓ BÓNUSZ, INGYEN PÖRGETÉSEK

A témáról bővebben: kaszinó bónusz oldal

VÉLETLENSZÁM GENERÁTOR

A Véletlenszámgenerátor minden egyes online kaszinó játk szoftverében jelen van. Ez biztosítja a játék véletlenszerű kimenetelét. A véletlenszámgenerátor figyelembe veszi az adott játék átlagos megtérülési arányát, ami szintén be van programozva a játék szoftverébe.

Angol megfelelője: Random Number Generator

Kapcsolódó kifejezések: ÁTLAGOS MEGTÉRÜLÉSI ARÁNY

A témáról bővebben: Véletlenszámgenerátor részletesen elmagyarázva

VESZTESÉG LIMIT

A felelősségteljes szerencsejáték jegyében, minden online kaszinó szolgáltatónak kötelessége felkínálni a lehetőséget, hogy Veszteség Limitet szabj meg magadnak. Ez lehet napi, heti és havi szintű. Mindenkinek javasoljuk, hogy ezt beállítsa saját reálisan megítélt anyagi helyzetéhez igazítva ezeket a limiteket. Ugyanígy befizetés limitet is be lehet állítani, ezt a funkciót még fontosabb használni a biztonságos játszáshoz.

Angol megfelelője: Loss Limitt

Kapcsolódó kifejezések: BEFIZETÉS LIMIT, FELELŐSSÉGTELJES SZERENCSEJÁTÉK

A témáról bővebben: Online kaszinó pénzügyek oldal

VIDEO PÓKER

A Video Póker egy hibrid ami a nyerőgépek jellegzetességeinek és a póker szabályainak a vegyítéséből jött létre. Egy időben nagyon népszerű volt, még mindig megtalálható a legtöbb online kaszinó szolgáltató kínálatában.

Angol megfelelője: Video Poker

Kapcsolódó kifejezések: NYERŐGÉPEK, ONLINE PÓKER

A témáról bővebben: kaszinó játékok oldal

WILD SZIMBÓLUMOK

A Wild szimbólumok a nyerőgépeken egyféle joker-ként helyettesítenek bármely szimbólumot amire szüséged van az adott tárcsán a nyerővonal létrejöttéhez. Vannak Mozgó Wild Szimbólumok, és Tapadós Wild Szimbólumok. Mindkettőről bővebben olvashattok a kapcsolódó kifejezéseknél alább.

Angol megfelelője: Wilds

Kapcsolódó kifejezések: TAPADÓS WILD SZIMBÓLUMOK, MOZGÓ WILD SZIMBÓLUMOK,

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

ZSEBEK

A Zsebek a rulettkeréken lévő kis réseket jelenti, mely a számokhoz tartoznak és melyekben a golyó landol a pörgetés végén.

Angol megfelelője: Pockets

Kapcsolódó kifejezések: RULETT

A témáról bővebben: Online kaszinó játékok oldal

ZSETON

A Zseton – vagy érme – a tét megfelelője az online kaszinó játékoknál. Különböző értékű zsetonokat teszel meg mind az asztali játékoknál mind a nyerőgépeknél .

Angol megfelelője: Coin

Kapcsolódó kifejezések: TÉT, ÉRME

A témáról bővebben: kaszinó pénzügyek oldal

MELYEK A LEGJOBB ONLINE CASINO BÓNUSZOK A MAGYAR JÁTÉKOSOKNAK?

Az online kaszinózás szinte minden esetben a regisztráció után valami féle bónusz lehívásával kezdődik. Ez a magyar online kaszinók esetében sincs máshogy. A kaszinó bónusz lehet egy ingyenes regisztációs bónusz befizetés nélkül (mint az Lv Bet kaszinó esetében a 10 ingyen pörgetés), vagy egy valamilyen maximum összegben meghatározott első befizetési üdvözlő bónusz (mint például az Unibet 100%-os max. 60.000 Forintos üdvözlő bónusza). Az alábbi táblázatban megtaláljátok a legalapvetőbb bónusz információkat, de ha bővebben is informálódni szeretnétek a témában, akkor olvassátok el az online casino bónuszokat részletesen bemutató oldalunkat. Az alábbi táblázatban a szolgáltató neve alatt felsoroljuk az adott online kaszinóhoz tartozó legelemibb üdvözlő bónuszokat és a hosszabb távon kínált promóciókat (mint heti újrafeltöltő bónusz, készpénz-visszatérítés, ingyenes pörgetések, stb).

32Red bónuszok magyar játékosoknak
* 100%-os 1. üdvözlő bónusz 32ezer Ft-ig + 32 ingyen pörgetés
* 100%-os 2. üdvözlő bónusz 32.000 Ft-ig
* 50%-os 3. üdvözlő bónusz 32ezer Ft-ig
* 50%-os 4. üdvözlő bónusz 32ezer Ft-ig
* 32%-os heti reload bónusz 32ezer Ft-ig
* minden szombaton 32 másodpercnyi ingyen pörgetés minden olyan játékosnak aki már legalább egyszer befizetett
32Red regisztráció
LvBet kaszinó bónuszok magyarország
* 15 befizetés mentes ingyen pörgetés regisztrációs bónusz
* 200%-os 1. üdvözlő bónusz + 100 ingyen pörgetés
* 50%-os 2. üdvözlő bónusz 60.000 Ft-ig + 100 ingyen pörgetés
* 25%-os heti feltöltő bónusz kb. 35ezer Ft-ig
* extra nyeremények a napi és heti kaszinóversenyeken
* napi  Jackpotok a BF Games játékain
Lv Bet kaszinó nagyteszt
Bison Casino bónuszok magyar játékosoknak
* 12 Ingyen Pörgetés a Sweet Bonanza nyerőgépen!
* 100% első üdvözlő bónusz 200ezer Ft-ig  + 100 Ingyen Pörgetés!
* Bison Kaparós Sorsjegyek!
* Spin and Win ingyen pörgetések
* 15%Pénzvisszatérités az Élő Kaszinóban*
Bison Casino regisztráció
Lemon Casino bónuszok magyar játékosoknak
* 20 Ingyen Pörgetés a Book of Dead nyerőgépen!
* 100% első üdvözlő bónusz 120ezer Ft-ig + 100 Ingyen Pörgetés!
* 100% második üdvözlő bónusz 120ezer Ft-ig + 100 Ingyen Pörgetés!
* Lemon Casino Kincsesládák
* Lemon Casino ingyenes lottószelvények
Lemon Casino regisztráció
unibet bónuszok magyar játékosoknak
* 100% első üdvözlő bónusz 60ezer Ft-ig
* +100 ingyen pörgetés (a szokásos 60 helyett)
* 25%-os heti újrafeltöltő bónusz akár 10ezer Ft-ig
* 10%-os heti jackpot készpénz-visszatérítés 15ezer Ft-ig
* extra szorzók és nyeremények a napi és heti kaszinóversenyeken
Unibet kaszinó nagyteszt
Energy Kaszinó bónusz magyar játékosoknak
* 30 befizetés-mentes ingyen pörgetés regisztrációnál!
* 2x 200%-os üdvözlő bónusz + 2x 100 ingyen pörgetés!
* +100 EnergySpins ingyen pörgetés
* 200%-os Reload bónusz 20ezer Ft-ig
* +100 Reload EnergySpins ingyen pörgetés
* 25% élő kaszinó cashback bónusz 75ezer Ft-ig
* EnergyPoints gyűjtés és készpénzre váltás
EnergyCasino nagyteszt
Cadabrus bónuszok magyar játékosoknak
* 100%-os üdvözlő bónusz 150ezer Ft-ig + 200 ingyen pörgetés
* vagy 200%-os üdvözlő bónusz 15ezer Ft-ig
* vagy 15% készpénz-visszatérítés 60ezer Ft-ig
* 50 ingyen pörgetés minden heti feltöltésnél
* akár heti 15% VIP cashback
* 10% élő kaszinó cashback 50ezer Ft-ig
Cadabrus kaszinó nagyteszt
HotSlots bónuszok magyar játékosoknak
* 200% első üdvözlő bónusz 45ezer Ft-ig
* +250 Ingyen Pörgetés a 200% Bónusz mellé!
* 100% Reload Bónusz minden alkalommal amikor befizetsz  !!!
+ hetente 2 x 15 Ingyen Pörgetés a Reload Bónusz mellé!
* napi Jackpot nyeremények a BF Games nyerőgépein
HotSlots kaszinó nagyteszt

* Mindegyik online kaszinó bónusz esetében felhasználási feltételek érvényesek. Olvasd el a kaszinó bónuszok oldalunkat bővebb tájékoztatásért, illetve az adott online casino szerződési feltételeit mielőtt játszanál.

felelősségteljes szerencsejáték
szerencsejáték
játssz felelősen
online szerencsejáték felügyelet
DMCA compliant image