GOOGLE PLAY KASZINÓ APLIKÁCIÓK

Ma már minden komoly online kaszinó kínál mobil eszközökre (okostelefon, tablet) optimalizált kaszinó app-okat. Csakhogy, a fő androidos app-bolt, a Google Play eddig ezeket nem engedélyezte. Úgy néz ki ez most változóban van.

Android vagy iOS

Az online kaszinók leginkább fejlődő része bezony a mobil appok. Egyre többen az okostelefonukon keresztül veszik igénybe az online kaszinók szolgáltatásait, játékait. Ugyanakkor egyre több független mobil kaszinó applikációk is fejlesztenek.

Az online kaszinók természetesen mind iOS (iphone, ipad) mind androidos verziót is kínálnak mobil eszközökre.
Az iOS verzióval nem is volt gond, az Apple Store már jó ideje kínálja a valódi pénzes kaszinó appokat. Viszont az Androidos felhasználóknak ez eddig nem volt lehetséges. Végre valahára úgy néz ki, a Google Play nem engedheti meg magának, hogy ezt a szegmenst teljesen átadja az Apple készülékek felhasználóinak, és pozitív irányba lépett.

A Google Play felhasználási feltételei közt egyértelműen le volt fektetve: „Nem engedélyezünk olyan tartalmú szolgáltatásokat, melyek online kaszinó játékokat, sportfogadást, lottót stb. pénz ellenértékében lehetővé tesznek”. Ennek indoklásaképp azt hozták fel, hogy nem lehet teljes bizonoysságal a felhasználók korát megállapítani, azaz a 18 éven aluliak játszását megakadályozni.

Ugyanakkor az Apple felhasználási feltételeiben nincs ilyen kitétel, náluk vidáman le lehet tölteni az iphone/ipad-re a mobil kaszinó app-eket. Angliában például sok ilyen mobil kaszinó app a letöltési lista élvonalában van.

Végre lép a Google (Play) is

Egy ismert angol mobil kaszinó app fejlesztő cég, a Degree 53, bejelentette hogy elkészült egy olyan fejlesztésük, amivel az online kaszinók a mobil app-jaikat összhangba fogják tudni hozni a Google Play felhasználási feltételeivel. A fejlesztés által meg lehet majd határozni a felhasználók korát és hogy melyik országból kívánják használni a szolgáltatást. A mobil appok tulajdonosainak csak olyan országokban lesz lehetséges az app-jukat terjezteni, ahol az online szerencsejáték törvényesen szabályozva van, azaz az online kaszonók licenszekkel rendelkeznek.

Augusztustól lehet a mobil appokat a Google Play androidos app-áruházában regisztrálásra benyújtani, igaz, egyenlőre csak az Angol, Francia és Ír felhasználók részére fejlesztett app-okat. A Google aztán folyamatosan a többi EU-s ország lakói számára is ki szeretné terjeszteni az app-ok elérhetőségét, de minden bizonnyal csak olyan országok felhasználóinak lesz esélye az app-ok eltöltésére, amelyekben a törvényi szabályozás megtörtént.

Mi Magyarok megint rosszul járunk?

Emiatt aztán a magyar androidos kaszinó rajongók lehet hogy megint a rövidebbet húzzák, hisz a magyar kormány egy olyan törvényt fogadott el, amely monopolizálni kívánta mind az offline mind az online (és mobil) kaszinó piacot. Az Unibet ezt az Európai Unió alapelveivel szembemenő törvényt az Európai Bíróságon megtámadta, a pert meg is nyerte, az Európai Bíróság EU-alaptörvénybe ütközőnek itélte meg a magyar kormány törvényét és arra kötelezte, hogy módosítssa azt úgy, hogy az az EU-s alaptörvényekkel összhangban legyen. A magyar kormány persze nem siet a törvény átírásával.

De mi. a magyar online kaszinós felhasználók reménykedjünk, hogy ez hamarosan változni fog, hisz számunkra a minél nagyobb kínálat a jó. Üditőből se szeretnék csak Traubi Szódát inni.

Mielőtt regisztrálnál bármelyik Online Kaszinóban, olvasd el a legfontosabb általános kaszinó információkat és tanácsokat az oldalunkon:

ÁLTALÁNOS KASZINÓ INFORMÁCIÓK

KASZINÓ PÉNZÜGYEK

KASZINÓ TIPPEK

FELELŐSSÉGTELJES JÁTÉK

gamblersanonymus.hu
játékfüggőség segítség forró vonal:
+36-20-462-8304